TEKİRDAĞ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı Tescillendi.

Bölgemizde asma sadece üzümü için yetiştirilmemektedir. Yapıncak cinsi üzümün asma yaprağı Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden zeytinyağlı sarmaların ana malzemesi olarak tercih edilmektedir. Asma yaprağını meyvesinden daha pahalı hale getiren en önemli özelliği ise tüysüzlüğü ve ince narin yapısıdır. Dünyaca meşhur Tokat yaprağıyla yarışacak lezzetteki Yapıncak Asma Yaprağının ünü Trakya'yı aşmaya başlamıştır.

Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanmasının ardından tescile hak kazanmıştır. Salamura Asma Yaprağı; Karacakılavuz Dimi Dokuması, Malkara Eski Kaşar Peyniri, Tekirdağ Köftesi ve Tekirdağ Peynir Helvasından sonra ilimizde coğrafi işaret alan 5. ürün olmuştur.